Hajdú Megye Vezető Hír

Az idei év leghosszabb megyei közgyűlését tartották

Az idei év leghosszabb megyei közgyűlését tartották

Június 24-én, Hajdúböszörményben tartották a közgyűlést, ahol a város polgármester is bemutatta a várost, legújaibb fejlesztéseit és jövőbeni terveit.

A megye lakosságának egészségi állapotáról Dr. Forod Mária tisztifőorvos számolt be, valamint az egészségromlást előidéző okokról. A közfoglalkoztatás megyei helyzetéről Tapolcai Zoltán főosztályvezető számollt be, szerinte a közmunkában résztvevők bizonyos százaléka erre a munkavégzésre sem alkalmas. Sajnos sokan életpályának tekintik a közmunkát, holott az eredeti szándék szerint csak átmeneti lenne. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. évben végzett tevékenységéről Kovács Ferenc dandártábornok tájékoztatta a közgyűlést. Mint kiderült, Magyarországon a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem rendelkezik az egyik legmodernebbek ingatlanokkal.

 

Hajdúböszörményi településelrendezési terv - forrás: Facebook

A „Hajdúböszörmény, a zöld korona” elnevezésű településelrendezés tervei szerint ama zöld és vizes területek, illetve az épített környezet jellegzetes, hajdúvárosi módon, összhangban vannak egymással

 

Az agrárszakképzésről Molnár Magdolna, Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium vezetője számolt be. A főbb témák mellett a megyei közgyűlés hatékonyabb működést elősegítő határozatokat szavazott meg. A továbbiakban számítástechnikai eszközök ingyenes átadásáról döntöttek a rendőrség részére, valamint két új díjat is alapítottak. Több megyei polgárőr egyesület képviselője vehetett át Pajna Zoltántól támogatói nyilatkozatot, amelyben idén pénzösszeggel segíti a hivatal a közösségért végzett tevékenységüket. Emellett egyhangúan elfogadták a nemzeti értékek, hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatását.

 

 

/T.D.

 

 

 

 

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink