Hajdú Megye Vezető Hír

Hortobágy házhoz jön!

Hortobágy házhoz jön!

Június 17-én Debrecenben a Hortobágy és katonazenekarok mutatkoznak be az immár második alkalommal megrendezett Hortobágy házhoz jön! elnevezésű kulturális és gasztronómiai programon.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által rendezett program felvezetője a július 7-9. közötti Hortobágyi Lovasnapoknak, melynek célja, hogy minél többen megismerjék a puszta természeti kincseit, a nemzeti park ökoturisztikai kínálatát, védjegyes termékeit, az eredeti hortobágyi ízeket, a gasztronómiai különlegességeket és a helyi kézműves termékeket. 

 

A Hortobágy házhoz jön! elnevezésű kulturális és gasztronómiai program Hortobágyi Lovasnapok felvezetője

A Hortobágy házhoz jön! elnevezésű kulturális és gasztronómiai program Hortobágyi Lovasnapok felvezetője

 

A program részeként pusztai felvonulást tartanak Debrecen utcáin, ahol a huszárok, a mátai ménes csikósai és a lovas fogatok vonulását a Hajdú Néptáncegyüttes és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségéi zenekar kíséri. Az esemény központi helyszíne a debreceni állatkert lesz, ahol többek között csikósbemutatót, vásári komédiát, bábszínházi előadást láthatnak az érdeklődők. A Hortobágy házhoz jön! programhoz kapcsolódik a Nemzeti Katonazenekari Fesztivál, amelyet első alkalommal rendeznek meg Debrecenben. 

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink