Hajdú Megye Vezető Hír

Lerakták az Északi ipari park és iparterület alapkövét Berettyóújfaluban

Lerakták az Északi ipari park és iparterület alapkövét Berettyóújfaluban

Mintegy 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból épül ki a város északi részén az önkormányzat tulajdonában lévő 3,3 hektárnyi területen az az ipari park.

A 47-es és 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmához közel, a Bessenyei György Szakképző Centrum mögötti területen, mintegy 600 méter hosszúságon 7 méter széles, kétszer egysávos út épül meg. Ezzel egy időben kiépül a csapadékvíz- és szennyvíz elvezető rendszer, a közvilágítás, a távközlési- és erősáramú rendszer is. A közút mellett kerékpárutat és járdát is építenek - hangzott el. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője jelentős állomásnak nevezte az alapkőletételt, hiszen a most kezdődő beruházás a második legnagyobb összegű a Területi operatív program - Top - keretében folyó fejlesztések közül. Az M35-ös autópálya, illetve az M4-es gyorsforgalmi út megnyitása lehetőség arra, hogy a város és a bihari térség a gazdasági növekedés útjára lépjen - fogalmazott a képviselő, aki szerint sok befektető érdeklődő van az ipari park iránt.

 

Lerakták az Északi ipari park és iparterület alapkövét Berettyóújfaluban

 

Bulcsú László, a hajdú-bihar megyei közgyűlés alelnöke reményét fejezte ki, hogy a lendületes fejlődés eredményeként megéri majd itthon maradni a helyieknek, egyúttal a bihari térség lakóinak is. Muraközi István polgármester bejelentette, a két évtizede kialakított Déli Ipari Park mára betelt vállalkozásokkal, így a felmerülő igények miatt döntöttek új iparterület kiépítése mellett. Az M4-es idei átadása segíti a vállalkozások letelepedését a közelben, a szomszédságban lévő szakképzési centrum pedig a képzett munkaerőt fogja biztosítani. Az iparterület teljes kiépítése 2020. október végére várható.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink