Hajdú megye hírek

Átadták a hajdúnánási szociális szövetkezet vágóhídját

Átadták a hajdúnánási szociális szövetkezet vágóhídját

Átadták a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet vágóhídját, az önkormányzati tulajdonban lévő telken a 200 négyzetméteres üzem 78 millió forintba került, a pénz 60 százaléka állami támogatás, 40 százaléka pedig önkormányzati önerő volt.

Az átadáson Hoffmann Imre, közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár elmondta, az értékteremtő közfoglalkoztatás eredményeire remek példa a szövetkezet vágóhídjának felépítése. Kifejtette, a közfoglalkoztatással a kormány azt szeretné elérni, hogy értékteremtő programokat vezessenek be, amelyek folyamatos munkavégzést biztosítanak, s amelyek mindenki számára elérhetők. A kormány ezt átmenetinek szánta, ugyanis a végső cél az, hogy az emberek visszakerüljenek az elsődleges munkaerőpiacra.

 

Átadták a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet vágóhídját - fotó: hajdupress.hu

Átadták a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet vágóhídját

 

Tiba István a térség országgyűlési képviselője elismerően szólt az értékteremtő közfoglalkoztatásról. Úgy vélte, a térség települései jó ötletekkel, jó gyakorlatokkal segítik egymást. Szólláth Tibor polgármester elmondta, a szociális szövetkezet jelentős feldolgozó tevékenységet végez, amelynek újabb állomása a most átadott vágóhíd. A vágóhíd hetente 20 sertés vágására alkalmas, bérvágást is vállal. Még az idén egybe építik a vágóhidat és a feldolgozó és tartósító üzemet, ami már az uniós jogszabályoknak is megfelelő lesz. A vágóhídra hat új munkást vettek fel.

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink