Hajdú megye hírek

Bakafesztivál lesz Balmazújvárosban

Bakafesztivál lesz Balmazújvárosban

Július 13. és 15. második alkalommal rendeznek az idén Bakafesztivált Balmazújvárosban: a hagyományőrző hadijátékokat a helyi Veres Péter emlékparkban rendezik meg.

Tiba István, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett rá: Balmazújváros tavaly hagyományteremtő szándékkal fogadta be a Bakafesztivált, amelyet első alkalommal 2013-ban Komáromban rendezett meg a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület. Balmazújvárosban mindig fontosnak tartották az "őseinkre és hőseinkre" történő emlékezést, amire jó alkalom a Bakafesztivál, ahol a hagyományok mellett, a mai honvédség részvételével a jelenlegi katonaéletből is ízelítőt kapnak a résztvevők - tette hozzá. 

 

Második alkalommal rendeznek az idén Bakafesztivált Balmazújvárosban

A Bakafesztiválon ott lesznek a honvédség toborzói is, hogy akik kedvet kapnak a katonaéletre, a helyszínen jelentkezhessenek magyar honvédnek

 

A honvéd mellett a magyar nyelvben a baka szó fejezi ki azt a helytállást, ami a történelem folyamán, a különböző korokban és helyzetekben jellemezte a magyar katonát, és jellemzi ma is, amikor a nap minden órájában szolgálja, védi a hazáját - jelezte Ruszin Romulusz dandártábornok, a debreceni 5. számú Bocskai István Lövészdandár parancsnoka. A Bakafesztiválon ott lesznek a honvédség toborzói is, hogy akik kedvet kapnak a katonaéletre, a helyszínen jelentkezhessenek magyar honvédnek. Összesen mintegy hatvan hagyományőrző vesz részt hadijátékokban és a bemutatókon: a második világháborús katonák mellett huszárok, hajdúk és lovas íjászok is bemutatkoznak a második balmazújvárosi Bakafesztiválon.

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink