Hajdú megye hírek

Berettyóújfalui fejlesztésekről döntött a közgyűlés

Berettyóújfalui fejlesztésekről döntött a közgyűlés

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén Berettyóújfalut érintő fejlesztésekről döntött, teljesen megújulhat az uszoda, valamint egy gyógyászati központot alakíthatnak ki.

A stranfürdő területén található uszoda földszintjének felújítására már rendelkezésre áll 300 millió forint állami támogatás, ugyanakkor az emeleti rész átalakítását pályázati forrásból fedeznek. Az önkormányzat fél éven belül ad be pályázatot a határon átívelő program keretében. Továbbá 270 millió forintból jöhetne létre egy gyógyászati központ, ahová kihelyeznék a Gróf Tisza István kórház mozgás rehabilitációs járó-beteg szakrendelését.

 

Berettyóújfalui fejlesztésekről döntött a közgyűlés

A megyei önkormányzat támogatja egy gyógyászati központ létrehozását, ahová a Gróf Tisza István kórház mozgás rehabilitációs járó-beteg szakrendelését helyeznék ki

 

A beruházás támogatásáról döntött a közgyűlés, Demeter Pál a Jobbik frakcióvezetője szerint mindig nagy örömmel támogatják a határon átívelő projekteket. Emellett döntöttek arról, hogy  kiket delegál a Terület-és településfejlesztési Operatív Program előkészítő bizottságaiba. Pajna Zoltán, megyei közgyűlés elnök reményét fejezte ki, hogy az év végére az összes pályázatról döntés születik, hiszen a 49,6 milliárd forintból már több mint 43 milliárd forintot ítéltek oda.

 

/T.D.

 

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink