Hajdú megye hírek

Bővül a megye kerékpárút-hálózata

Bővül a megye kerékpárút-hálózata

A következő években jelentősen bővülhet Hajdú-Bihar megye kerékpárút-hálózata a Település- és Területfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

A TOP 2020-ig 3,2 miliárd forintot biztosít a jelenleg 170 kilométeres kerékpárút-hálózat bővítésére,  hasonló nagyságrendű kormányzati forrásból pedig megépül a Debrecent a Tisza-tóval összekötő kerékpárútnak a Nagyhegyes és Hortobágy közötti szakasza, valamint a Tépe és a Berettyóújfalu közötti kerékpárút. A fejlesztésekkel további 35 kilométerrel bővöl a kerékpárút-hálózat, ugyanakkor az országos kerékpáros turisztikai stratégia megyei javaslat megvalósulásakor a következő évtizedben akár a félezer kilométert is meghaladhatja a kerékpárutak, illetve a kerékpározásra alkalmas utak hossza.

 

Kerékpárút-fejlesztés Hajdú-Biharban

A cél, hogy "kerékpározható megye" legyen Hajdú-Bihar

 

A közgyűlés által is elfogadott koncepcióban olyan tematikus utakat vázoltak fel, amelyek a megye legdélebbi térségét a Tisza-tóval összekötő Kárpátok vizei nyomvonal gerincúthoz kapcsolódóan 2-3 napos időtöltést tesznek lehetővé a kerékpáros turistáknak. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke fontos célnak nevezte a megye területén húzódó egykori hajtóutak hálózatának a megelevenítését, tematikus útvonallá szervezését, valamint a tervek között szerepel kerékpáros központok kialakítása is a gerincútvonalak mentén.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink