Hajdú megye hírek

Helyből jobb! - debreceni állomás

Helyből jobb! - debreceni állomás

A "Helyből jobb!" országjáró programsorozat a Helyi Termék Éve Program folytatása, melynek keretében szakmai fórumsorozatokon a szakmai ismeretek bővítése, mélyítése kerül előtérbe, s természetesen a felmerülő kérdéseket válaszolják meg.

A fórumsorozat debreceni állomásán Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is beszédet mondott, melyben kifejtette, hogy a megyei önkormányzat és tucatnyi határon inneni és túli település közreműködésével létrehozott Vásárszövetség havi rendszerességgel tart vásárokat, melyeken egyre kevesebb a megyei települések kézműveseinek részvétele. Bulcsu László felvetette, hogy a kérdést át kell vizsgálni, mert bármennyire is sikeres a minőség és a helyi termékek piaca, nagyobb aktivitást várnának el a megye kis- és középvállalkozóitól.

 

Helyből jobb - szakmai fórumsorozat

 

A 2015-ben elindított Farmer Expo tapasztalatai is hasonlóak, míg tavaly hat megyei település mutatta be kiváló saját áruját, addig idén nehezen sikerült ugyanennyi árussal feltötleni a Farmer Expót. A megyei alelnök hangsúlyozta, hogy ebből a helyzetből ki kell lépni, miközben figyelembe veszik, hogy a Hajdúság nagyobb aktivitást mutat a bihari részeknél. A szakmai nap során több előadás is elhangzott, többek között a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételei témában, valamint a Nemzeti Parki Termék védjegyrendszer is terítékre került.

 

/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink