Hajdú megye hírek

Idén kilenc alkalommal lesz Vásárszövetség

Idén kilenc alkalommal lesz Vásárszövetség

A Hajdú-Bihar megyei vásárok, a Vásárszövetség idén kilenc alkalommal várja az érdeklődőket és az árusítókat, az elsőt február 4-én tartották Derecskén, amelyen kísérő programok is szórakoztatták a felnőtteket és gyerekeket.

 

Idén második alkalommal a derecskei disznótoros rendezvénnyel párhuzamosan rendezték meg a Vásárszövetséget. A disznótoron idén 10 csapat 10 disznót vágott, mintegy 1200 adag étel készült. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a várható beruházásokról beszélt, ami a helyiek számára előrelépést jelentenek majd. Köszöntőbeszédében szólt arról is, hogy Derecske képes volt megújítani a disznótor hagyományát, amivel egy közönségcsalogató, ugyanakkor értékeket megmutató eseményt hozott létre.

 

II. Derecskei Disznótor és Hajdú-Bihar Megyei Téli Vásár - forrás: hbmo.hu

II. Derecskei Disznótor és Hajdú-Bihar Megyei Téli Vásár

 

A derecskei kulturális eseményen részt vett Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és Mónus József világbajnok távlövő íjász, mindketten a hagyományok fontosságáról beszéltek. A II. Derecskei Disznótor és Hajdú-Bihar Megyei Téli Vásáron a megyei önkormányzat két alelnöke, Bulcsu László és Tasi Sándor is jelen volt, akik mindketten sokat tettek a Vásárszövetség megteremtéséért.

 

/T.D.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink