Hajdú megye hírek

Kormányzati támogatást kapott a debreceni MST-Engineering Kft.

Kormányzati támogatást kapott a debreceni MST-Engineering Kft.

A külgazdasági és külügyminiszter a támogatási szerződés átadásakor kiemelte: a kormány azokkal a vállalkozásokkal kötött szövetséget, amelyek vállalják, hogy fejlesztenek és megtartják a munkaerőt.

Erőfeszítéseik eredményeként augusztus végére a munkában lévők száma már meghaladta a 4,5 milliót, ami 54 ezerrel több foglalkoztatottat jelent a júliusi létszámnál - mutatott rá a politikus. Szijjártó Péter jelezte, a gépipari berendezéseket tervező, gyártó és forgalmazó debreceni MST-Engineering Kft., amely termékeinek 99 százalékát exportálja, 565 millió forintos beruházáshoz 282 millió forint támogatást kapott, amivel 80 munkahelyet tud megtartani. Kitért a hajdú-bihari beruházásokra is. Azt mondta: a megyére mindig számíthat az ország, 35 helyi vállalkozás kötelezte el magát beruházások mellett. A 16,5 milliárd forint összértékű fejlesztéseket a kormány 8,2 milliárd forinttal támogatja, és ezzel 4100 munkahelyet tudnak megvédeni - sorolta.

 

Kormányzati támogatást kapott a debreceni MST-Engineering Kft.

 

Kósa Lajos , a térség országgyűlési képviselője szerint sok olyan exportáló cég kellene, mint az MST-Engineering Kft., amely exporttevékenységével és technológiai fejlesztésekkel segíti a magyar gazdaságot. Bocskai István, a cég értékesítési vezetője, miután átvette Szijjártó Pétertől a támogatási szerződést elmondta: cégük magyar tulajdonban van, a 99 százalékban exportból származó árbevételük az elmúlt öt évben évente 17 százalékkal növekedett, és meghaladja az egymilliárd forintot. A mostani beruházással csökkenteni kívánják a beszállítási költségeket és rövidebb szállítási határidőket tudnak majd vállalni. A növekedés nem áll meg: új gyártócsarnokot és irodaépületet építenek az új debreceni déli ipari övezetben - jelezte Bocskai István.

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink