Hajdú megye hírek

Nem drága, pedig azt hittük!

Nem drága, pedig azt hittük!

Sokáig terjedtek a rémhírek a reptéri parkolással kapcsolatban. Utánajártunk, a reptéri parkolás jó dolog, megéri és sok esetben a legjobb választásnak bizonyul. Érdemes körbejárni a témát. A reptéri parkolás díjai nagyon különbözők; parkolhatunk egészen kedvezményesen és parkolhatunk igencsak borsos áron is. Ha kedvező díjszabást szeretnénk, érdemes ügyesnek lenni.

Mivel a reptérhez egész sor parkoló tartozik, ezek különböző távolságban helyezkednek el a termináltól, ráadásul a kapcsolt szolgáltatásaik is különbözők lehetnek, így értelemszerűen a díjszabásuk is eltér. Ha hosszabb időt szeretnénk külföldön tölteni, a termináltól távolabb eső parkolók jelentenek jó választást, míg a rövid ideig tartó várakozáshoz a közeli parkolók jelentenek kényelmes megoldást. A különböző parkolók társított szolgáltatásokkal is rendelkeznek. Ha a lehető legnagyobb biztonságban szeretnénk tudni a gépkocsinkat, akkor válasszunk olyan parkolót, ahol fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben.

 

Az ideális parkoló kiválasztása nagyban függ attól, mennyi csomagot vagyunk kénytelenek magunk után vonszolni. Noha a repülőutakra ritkán viszünk magunkkal rengeteg nagyméretű és nehéz bőröndöt, a legtávolabbi parkolókból ezeket nem szívesen cipelnénk a terminálig. A hosszútávú parkoláshoz kialakított olcsó zónák 400-600 méterre helyezkednek el a termináltól és biztonságos gyalogjárda köti össze őket. A reptér zónáinak kialakítása során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a közlekedés teljesen biztonságos legyen gyalogosan is, így nem kell a testi épségünk miatt aggódnunk.

 

Akármelyik zónát választjuk, az biztosan rendelkezni fog valamilyen extra szolgáltatással, sőt ezek köre időről időre bővül. A Budapest Airport nagy figyelmet fordít arra, hogy vonzóbbá tegye a reptéri parkolás szolgáltatását, ezért komoly ráfordításokat eszközöl e téren is. Egyre több úgynevezett XXL parkolót alakítanak ki annak érdekében, hogy akár egyterűvel, minibusszal vagy nagyobb gépjárművel is könnyedén parkolhassunk. A Business parkoló zónát kiemelt ügyfélszolgálattal és kiemelt biztonsági intézkedésekkel teszik még vonzóbbá, de olyan szolgáltatásokat is találunk, mint az autómosás lehetősége.

 

Sokan nem tudják, hogy a Budapest Airport területén ingyenes reptéri parkolás is lehetséges – a bud.hu honlapon megtaláltatjuk ennek a részleteit. Ez elsősorban a terminál közelében található zónákra vonatkozik, hiszen ezek esetében lehetséges a gyors kiszállás, búcsúzás vagy köszöntés. Az ingyenes periódust 5 percben határozták meg, ennyi időnk van a csomagok ki- vagy bepakolására, egy gyors búcsúzásra vagy köszöntésre. Fontos elmondani, hogy a rendszer az ingyenes periódusokat is rögzíti, ezeket naponta két alkalommal vehetjük igénybe. Emiatt nem lehetséges az átparkolásokkal való ügyeskedés.

 

Fontos említést tenni az online foglalás lehetőségéről is. Az életünket gyakran az online világban éljük, az okostelefonok gyakorlatilag hozzánőttek a kezünkhöz, mégis ritkán jut eszünkbe, hogy a reptéri parkolást online foglaljuk le. Pedig ilyen módon nem csak kényelmesebbé tehetnénk a foglalást, hanem olcsóbbá is. Az online foglalás kedvezményre jogosíthat fel, ami még vonzóbbá teheti a lehetőséget. A Budapest Airport sokat tett azért az elmúlt években, hogy vonzóbbá tegye a reptéri parkolást; ennek az üzletpolitikának az eredménye a kapcsolt szolgáltatási körök folyamatos bővítése és a díjszabás csökkentése.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink