Hajdú megye hírek

Sportprogramsorozat Hajdú-Bihar megyében

Sportprogramsorozat Hajdú-Bihar megyében

A Magyar Rendészeti Sportszövetség közreműködésével három évig tartó, prevenciós célú szabadidős sportprogramsorozat indul Hajdú-Bihar és Veszprém megye környékén.

A program célja a szabadidősport tevékenységek elterjesztése, hozzáférés javítása a hátrányos helyzetű célcsoportok számára és a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében két kevésbé fejlett régióban. Vincze P. Márton, az MRS ügyvezető elnöke elmondta, hogy tavaly nyertek egy három évre szóló, 350 millió forintos európai uniós pályázaton, mely által tömegeket szeretnének megmozgatni a szövetség profiljába tartozó sportágakban, úszásban, kerékpározásban, gyaloglásban.

 

Sportprogramsorozat Hajdú-Bihar megyében

A sportszövetség tömegeket szeretne megmozgatni úszásban, kerékpározásban, gyaloglásban

 

A két régiót előzetes tanulmányozás alapján választották ki aszerint, mennyire aktív sportszervezők működnek a térségben, illetve hol van a legnagyobb szükség a segítségre, vagyis "hova kell elvinni a mozgást, a sportot, mert az emberek nem tudják megfizetni a sporteszközöket, nem hallottak mobil fitneszparkról" - fogalmazott Vincze P. Márton. A három év alatt a két régióban 21 "megmozdulást" szerveznek, amikor az érdeklődők a mozgás mellett tájékoztató jellegű előadásokat hallgathatnak. Külön figyelmet fordítanak a fogyatékkal élőkre. A program során legalább 15 ezer ember megmozgatása a cél, az eseményeken a részvétel ingyenes lesz. Az első rendezvényre októberben kerül sor.

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink