Hajdú megye hírek

Szakmai egyeztetés a kerékpáros turizmusról

Szakmai egyeztetés a kerékpáros turizmusról

Szakmai megbeszélést tartottak a Tiszafüred-Hortobágy-Debrecen kerékpárút tervezéséről. Az ülést Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke és Bulcsu László alelnök vezette, emellett jelen volt Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybizost, dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, illetve képviseltette magát a Hortobágyi Nemzeti Park, Balmazújváros, Hortobágy és Nagyhegyes települések is.

Révész Máriusz elsődleges feladatai közé tartozik az Európai Kerékpárút Hálózathoz kapcsolódó magyarországi szakasz nyomvonalának meghatározása és erősítése, az EUROLEVO 14 részét képezhetik a Hajdú-Bihar megyei kerékpárutak is. A lehetséges útvonalakat megvitatva elhangzott: a legfőbb szempont, hogy a turisztikai kerékpárutak a kikapcsolódást elősegítő, vonzó természeti környezetben haladjanak. A többségükben már meglévő utak kijelölése mellett feljavítanak párat, annak érdekében, hogy kialakuljon a tematikus útvonal.

 

Szakmai megbeszélést tartottak a Tiszafüred-Hortobágy-Debrecen kerékpárút tervezéséről - forrás: hbmo.hu

Több tervet is bemutattak, majd a Debrecen-Balmazújváros-Nagyhegyes-Hortobágy halastó útvonal mellett döntöttekSzakmai szempontok és az útvonal menti települések figyelembevétele mellett különböző terveket mutattak be, s végül a Debrecenből kiinduló, Balmazújváros, Nagyhegyes felé kanyarodó, utána a Hortobágy-halastavakat megkerülő útvonalat találták a legoptimálisabb megoldásnak. Várhatóan még idén elkészül az országos kerékpáros turizmus fejlesztését célzó stratégiába illeszkedő Alföldi Kerékpáros Stratégia, amely tartalmazza majd a megye ez irányú fejlesztési terveit is. 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink