Hajdú megye hírek

Szigetelő anyagot gyártó üzemet adtak át Debrecenben

Szigetelő anyagot gyártó üzemet adtak át Debrecenben

Energocell üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át Debrecenben, a húsz embert foglalkoztató üzemben évente 12-13 ezer tonna hulladék-üveget dolgoznak fel, amelyből magas hőfokon habosított szigetelő anyagot készítenek.

Az átadáson Kőszegi Dániel, a debreceni Daniella Ipari Park Kft. ügyvezetője elmondta, terveik szerint 3-4 éven belül már hatvan embernek ad munkát a Közép-Kelet-Európában egyedüli üzem, és évi 40-50 ezer tonna üveget is fel tudnak majd dolgozni a kizárólag magyar technológiával felszerelt gyárban. A 650 millió forintos beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programon belül 166 millió forintos támogatást nyertek.

 

Üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át Debrecenben

Üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át Debrecenben

 

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért is felelős államtitkára elmondta, hogy változtatást terveznek a hulladékhasznosítás támogatási rendszerében, a cél, hogy a támogatást az kapja, aki feldolgozza hulladékot és értelmes terméket gyárt belőle. Papp László polgármester szerint mintegy ezer tonna üveghulladék gyűlik össze évente Debrecenben, de egy tervezett hatmilliárd forintos regionális hulladékválogató-beruházás megvalósulásával ez a mennyiség jelentősen nőhet.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink