Hajdú megye hírek

Tanári konferencia Debrecenben

Tanári konferencia Debrecenben

A Debreceni Nyári Egyetem szervezésében nyolc országból huszonegyen érkeztek a nem magyar anyanyelvű magyartanárok hatodik konferenciájára.

A nyári egyetem régóta kapcsolatban áll olyan külföldi tanárokkal, akik idegen nyelvként tanítják a magyart hazájukban. A konferencia lehetőséget ad számukra a tapasztalatcserére, új szakmai kapcsolatok kialakítására. 2012 óta bővült a kapcsolat a sajátos szükségletek felmérésével, szintfelméréssel, lektorok, hétvégi iskolák tanárainak találkozójával, valamint a hasznos módszerek cseréjével.

 

A Debreceni Nyári Egyetem hatodik alkalommal szervezte meg a a nem magyar anyanyelvű magyartanárok konferenciáját

Nyolc országból érkeztek tanárok a konferenciára, akik idegen nyelvként tanítják a magyart hazájukban

 

Az idei konferencia témája a magyar kultúra és a magyar művészetek szerepe a magyar mint idegen nyelv tanításában. A téma kiemelt figyelmet fordít az irodalom, a film, a zene, a néptánc, valamint a magyar kulturális örökség értékeire. Az idén fennállásának 90. évfordulóját ünneplő nyári egyetem szeretne lehetőséget teremteni arra, hogy a találkozó résztvevői szervezett formában találkozhassanak más országokban tanító kollégáikkal és a nyári egyetem szakembereivel.

 

/T.D.

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink