Hajdú Megye Vezető Hír

A megyei közgyűlés utolsó ülése

A megyei közgyűlés utolsó ülése

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés utolsó nyári ülésén a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, Dr. Fodor Mária tartott előadást a megye egészségügyi állapotáról, majd kulturális és nemzetközi projekteket fogadtak el.

Dr. Fodor Mária előadásában elmondta, hogy a megye egészségügyi helyzete nem romlik, ugyanakkor egyes területeken szakemberhiány van, illetve korszerűsítéseket kellene végre hajtani. Nem csak a megyében, országos szinten gyerekorvos hiány van, ami kihat a védőnői szolgálat munkájára is, akik túlterheltek. A háziorvosi ellátást egyelőre helyettesítésekkel és átcsoportosításokkal működik, a fejlesztésekre pedig az EFOP-os pályázatok adnak majd lehetőséget.

 

Nemzetközi projekteket fogadtak el és megtárgyalták a megye egészségügyi helyzetét

Dr. Fodor Mária, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője tartott előadást a megye egészségügyi állapotáról


A közgyűlés elfogadta a "Magyar Szürkék Útja - kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében" című projektet, majd három Interreg Europe pályázatot tárgyaltak meg, majd egyhangúlag elfogadták. A három pályázat a motoros közlekedéssel meg nem közelíthető területek, utak fejlesztésével, a kis múzeumok kihasználtságával, a látogatottság növelésével foglalkozik, valamint a gasztronómia elismertetésével és belefoglaltatásával az Európai Unió szakpolitikájába.


/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink