Hajdú Megye Vezető Hír

A virágkarneválon bemutatkoznak a megyei értékek

A virágkarneválon bemutatkoznak a megyei értékek

A debreceni virágkarnevál keretében lehet megtekinteni a Hajdú-Bihar megyei értéktárban szereplő kulturális, természeti és épített kincseket augusztus 11. és 16. között a debreceni Kölcsey központban.

Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke szerint "Hajdú-Bihar hagyományokon alapuló élő kultúráját" láthatja majd a közönség a megyei értéktárból válogatott tárlaton. Az értéktár-kiállítás a karneváli hét nulladik napján, augusztus 11-én nyílik meg a Kölcsey központ Bényi Árpád termében. Tavaly a nagyerdei Békás-tónál rendezett értékszigeten, az idén pedig a tavaszi farsangi maskarádén mutatkozhattak be a települések népművészeti, illetve népi iparművészeti értékei.

 

A virágkarneválon bemutatkoznak a megyei értékek

A debreceni virágkarnevál keretében lehet megtekinteni a Hajdú-Bihar megyei értéktárban szereplő kulturális, természeti és épített kincseket 

 

A kiállításon a kézzel készített kulturális értékek mellett fotókon, tablókon mutatják be Hajdú-Bihar természeti és épített értékeit. Többek között látható lesz a nádudvari fekete kerámiák, a balmazújvárosi, Mihalkó-féle pásztorkalap, a hortobágyi csikósnyerg, a karikás ostor és csikóbőrös kulacs. A kiállítással a hajdú-bihari értéktárban szereplő helyi értékeket és az értékgyűjtést kívánja népszerűsíteni a megyei önkormányzat - mondta el Bulcsu László.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink