Hajdú Megye Vezető Hír

Április 11: Debrecen napján elismeréseket is átadtak

Április 11: Debrecen napján elismeréseket is átadtak

I. Lipót magyar király 1693. április 11-én tette szabad királyi várossá Debrecent, így ez a nap a város napja, melynek alkalmából elismeréseket és kitüntető díjakat is átadtak a város életében fontos szerepet betöltő polgárok számára.

A városi ünnepségen részt vett Tasi Sándor a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke és Dr. Dobi Csaba jegyző is. Az elismerések átadása előtt Papp László polgármester hangsúlyozta, hogy nem csak az áldozatos tevékenységet ismerik el, hanem a város azon lakosainak munkáját is, akik a saját szakterületükön kiemelkedő munkát végeznek. Az idei kitüntettekről rövid filmeket is láthatott a közönség, ezáltal jobban megismerve őket. 

 

Debrecen napján, április 11-én kitüntetéseket és emléklapokat is átadtak - forrás: hbmo.hu

Debrecen napján, április 11-én kitüntetéseket és emléklapokat is átadtak

 

Átadásra kerül Debrecen Város Díszpolgára címe, a Pro Urbe-díj, a Debrecen Város Mecénása Díj, valamint Debrecen Város Sajtódíja, míg a megyei önkormányzat részéről emléklapok kiosztására került sor. A debreceni Kölcsey Központban színvonalas megemlékező műsort is láthatott a közönség Szabó Magdáról Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában.

 

/T.D.

 

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink