Hajdú Megye Vezető Hír

Átadták a 471-es út Hajdúsámsont elkerülő szakaszát

Átadták a 471-es út Hajdúsámsont elkerülő szakaszát

Átadták a 471. számú főút Hajdúsámsont elkerülő 8,6 kilométer hosszú szakaszát. A beruházás több mint nyolcmilliárd forintba került, keretében 2x1 sávos úton két felüljárót és két körforgalmat is kialakítottak.

A túlsúlyos járművek kiszűrésére két tengelysúly-mérőhelyet is kiépítettek az elkerülőn. Tasó László, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: a Debrecen-Mátészalka közötti 471. számú út 73 kilométeréből 32 kilométer a hajdú-bihari szakasz, amelynek teljes felújításáról, burkolaterősítéséről 2014-ben döntött a kormány. "A több szakaszban megvalósuló beruházásnak ez a negyedik üteme, amelynek átadásával mintegy 10 perccel rövidül a menetidő Debrecen és Nyíradony között" - jelezte a politikus.

 

Átadták a 471. számú főút Hajdúsámsont elkerülő 8,6 kilométer hosszú szakaszát

Átadták a 471. számú főút Hajdúsámsont elkerülő 8,6 kilométer hosszú szakaszát

 

Hozzátette: megkezdődött a Hajdúsámson-Debrecen közötti 2x2 sávos út kialakítása is, és a tervek szerint a teljesen felújított 471-es út Debrecenben 2022-re éri el a 4-es főút belvárosi szakaszát, a Kassai utat. Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere történelmi pillanatnak nevezte az elkerülő út átadását, amellyel régi vágya teljesül a település lakóinak. A város mentesül a keresztülhaladó napi kilencezer jármű forgalmának nagy részétől, amelyből ötszáz nehézgépjármű, továbbá az elkerülő úttal biztonságosabbá válik a közlekedés, csökken Hajdúsámson légszennyezettsége, és javul az életminőség a településen - tette hozzá.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink