Hajdú Megye Vezető Hír

Élelmiszerbank kezdte meg működését a megyében

Élelmiszerbank kezdte meg működését a megyében

Hajdú-Bihar megyében kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank, amely a feleslegessé vált élelmiszerek eljuttatásával segíti a rászorulókat.

A Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón elhangzott: 13 évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy a budapesti rászorulóknak segítsenek a boltokban, áruházakban feleslegessé váló, emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek adományozásával. Az egyesület arra törekszik, hogy ennek a mennyiségnek minél nagyobb részét eljuttassa a nélkülözőknek. Hosszú távon egy olyan hálózat kialakítása a céljuk, amellyel a jelenleginél hatékonyabban tudják elérni a vidéki régiókat is. Ennek a folyamatnak az első állomása a hajdú-bihari élelmiszerbank megalapítása.

 

Élelmiszerbank kezdte meg működését a megyében

Minden nap 11 áruházból gyűjtik be a feleslegessé vált élelmiszereket

 

Szántó László, a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta: egyesületté ugyan most alakultak, de az élelmiszermentést már több mint két és fél éve végzik. Minden nap 11 áruházból gyűjtik be a feleslegessé vált élelmiszereket, idén eddig 31 partnerszervezetük segítségével 550 tonnát juttattak el mintegy 18 ezer rászorulónak a megyében. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a város karitatív testületének társelnöke közölte: a hajdú-bihari élelmiszerbank munkáját az önkormányzat azzal is segíti, hogy egy 200 négyzetméteres raktárépületet biztosít az élelmiszerek fogadására, tárolására.

 

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink