Hajdú Megye Vezető Hír

Honvédségi toborzónap és megemlékezés Hajdúhadházán

Honvédségi toborzónap és megemlékezés Hajdúhadházán

Egésznapos programsorozattal ünnepelték Vay Ádám, a hajdúhadházi kiképzőbázis névadója születésének 360. évfordulóját, valamint toborzót is tartott a helyőrség. A megjelentek között szerepelt Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, Csáfordi Dénes, a város polgármestere, Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A Bocskai lövészdandár számára fontos a hagyományápolás, hiszen minden évben megemlékeznek a szabadságharcos erdélyi fejedelemről, Vay Ádámról. A névadó szobrának koszorúzása után Kása Ferenc főtörzsőrmester és gyermeke, Kása Hunor táncos bemutatóját láthatták az egybegyűltek. A kísérő program a toborzás volt, melynek megnyitóján Ruszin Romulusz dandártábornok mondott beszédet.

 

Látványos bemutatók is voltak Hajdúhadházon az MH 5. Bocskai István Lövészdandár programsorozatán - forrás: hbmo.hu

Látványos bemutatók is voltak Hajdúhadházon az MH 5. Bocskai István Lövészdandár programsorozatán

 

Elmondása szerint példaértékű, ahogy a hadháziak befogadták a magyar honvédséget és támogatják a Bocskai lövészdandárt. Az érdeklődők több bemutatót is láthattak, többek között megtekinthettek egy BTR-80 harcjárművet, megismerhették a hadi sebesültellátás eszközeit és módszereit, ám a legnagyobb érdeklődést a repülő szimulátor váltotta ki, valamint a látványos közelharci bemutató, amelyet a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj tartott.

 

/T.D.

 

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink