Hajdú Megye Vezető Hír

Hospice-osztály nyílt a debreceni Kenézy kórházban

Hospice-osztály nyílt a debreceni Kenézy kórházban

A végső stádiumban lévő daganatos betegek ápolására a régióban egyedülálló hospice-palliatív terápiás osztályt nyitottak meg a debreceni Kenézy kórházban.

A kórház célja, hogy az új osztályon, ahol egyszerre húsz embert ápolhatnak, a lehető legmagasabb életminőséget biztosítsák a betegeknek életük utolsó szakaszában. Az osztályon jelenleg hat beteg van és a belgyógyászati tömbben működik, a tervek szerint az önkormányzat csaknem 100 millió forintos támogatásából és 135 millió forint pályázati pénzből épül majd fel a hospice-ház a kórház területén.

 

Hospice ház nyílt Debrecenben

Hospice ház nyílt Debrecenben


Juhász Árpád osztályvezető adjunktus arról beszélt, hogy jelentős változások történtek az elmúlt években, ma már a társadalombiztosítás támogatja a betegek végső életminőségét jelentősen befolyásoló ellátást. Szilágyi Éva, a házi hospice-ellátás koordinátora jelezte, hogy az otthoni hospice-palliatív ellátást biztosító szolgáltatók 200-300 daganatos beteget látnak el havonta Hajdú-Biharban. A térségben eddig nem volt hospice-palliatív intézményi részleg, ezt pótolja a most átadott kórházi osztály - tette hozzá.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink