Hajdú Megye Vezető Hír

Lerakták az M4 román országhatár közti szakaszának alapkövét

Lerakták az M4 román országhatár közti szakaszának alapkövét

Ünnepélyes keretek közt rakták le az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki közti szakaszának alapkövét. 2020-ig 2500 milliárd forintból - melynek fele hazai forrás - 2400 kilométeren át épül ki gyorsforgalmi út.

A kormány célja, hogy valamennyi megyeszékhelyet gyorsforgalmi út kössön össze, illetve az M35-ös és az M4-es autópálya megépítésével létrejöjjön a Felvidék és Észak-Erdély közötti gyorsforgalmi kapcsolat Kassa-Debrecen-Nagyvárad irányában. A mintegy 100 milliárd forintos beruházás elkészültével mérséklődnek a környezeti ártalmak, s részben tehermentesül Berettyóújfalu és Mezőpeterd. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében törnénelminek nevezte az alapkőletételt, hiszen ekkora beruházás ebben a térségben még soha nem valósult meg.

 

Megkezdődött az M4 autópálya Berettyóújfalu és a nagykereki országhatár közötti szakaszának építése

Megkezdődött az M4 autópálya Berettyóújfalu és a nagykereki országhatár közötti szakaszának építése

 

Cseke Attila szenátor Bihar megye szempontjából is fontosnak nevezte az autópálya megépítését, mint fogalmazott, gazdasági fellendülést hoz Partium számára, s elindulhat az erdélyi autópálya építése is. A beruházás első szakaszában  a 2,95 km-es 2x2 sávos autópálya épül ki Nagykerekig, leálló sávval, középen elválasztó sávval. 2019 tavaszára 3 új híd is elkészül a Kék-Kálló főcsatorna felett, valamint egy mérnökségi telep és egy autópálya rendőrség Berettyóújfalu mellett. A második szakasz a 47-es főúttól az országhatárig terjed, 26,5 kilométernyi, 2x2 sávon, leálló sávval, 20 híddal. 

 

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink