Hajdú Megye Vezető Hír

Nyíradonyi Szüreti Sokadalom és Murcis Krumpli Fesztivál Megyei Érték Nappal összekötve

Nyíradonyi Szüreti Sokadalom és Murcis Krumpli Fesztivál Megyei Érték Nappal összekötve

A fesztivállal párhuzamosan az értéktárakkal és nemzeti értékekkel kapcsolatos konferencia zajlott, ám már a rendezvényen is előtérbe kerültek a helyi értékek.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a három éve megalakult megyei értéktárról beszélt és annak felépítéséről. Fontos, hogy a helyi értékek szélesebb körben ismertté váljanak, mert a rendszer megerősítése lentről kezdődik. A fesztiválon még köszöntőt mondott Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke, aki a hungarikumokról tartott előadást, illetve a helyi polgármester Kondásné Erdei Mária a fesztivál létrejöttét és a helyi értékekeket méltatta.

 

nemzeti értékpiramis - forrás: hbmo.hu

A nemzeti értékek felépítése

 

Az értéktárakkal és nemzeti értékekkel kapcsolatos konferencián több előadás is elhangzott az úgynevezett hasznos tudnivalókról, mint például, hogy mi a nemzeti érték vagy kiként válik a javaslattételtől kezdve hungarikummá valami. Ismertették a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság munkáját 2014. és 2016. között, valamint a felhívták a figyelmet megye további értékeire.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink