Hajdú Megye Vezető Hír

Rendőrfőkapitány: kiemelkedő volt a nyomozás hatékonysága tavaly

Rendőrfőkapitány: kiemelkedő volt a nyomozás hatékonysága tavaly

Gyurosovics József dandártábornok, a megyei rendőrfőkapitány évértékelő sajtótájékoztatóján közölte, hogy az elmúlt 28 évben nem volt olyan alacsony az ismertté vált bűncselekmények száma Hajdú-Biharban, mint tavaly, s ezzel együtt a nyomozás hatékonysága kiemelkedő volt.

Kiemelte, hogy míg 2012-ben - amikor átvette a hajdú-bihari főkapitányság vezetését - 19 941 bűncselekményt regisztráltak a megyében, addig tavaly 11 275-öt, a nyomozás eredményessége pedig megközelítette a 73 százalékot. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy egy felmérésen az ötjegyű skálán 4,49-re minősítették a megyében élő emberek a rendőri munkát. Beszámolt arról is, hogy tavaly 15 emberölési ügyben nyomoztak, amelyből 14-et eredményesen felderítettek.

 

Gyurosovics József dandártábornok, Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány - Fotó: Matey István

Gyurosovics József dandártábornok, Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány

 

A főkapitány külön kitért a kábítószer-terjesztők elleni küzdelemre: tavaly 15 esetet derítettek fel, ezzel a nyomozás-eredményességi mutatójuk a 2015-ös 79,3 százalékról 86,7 százalékra emelkedett. Csökkent a regisztrált lopások és betöréses lopások száma is, a lakásbetörések esetében pedig még jobb, 58,3 százalékos a nyomozati eredményesség. Ugyanakkor nőtt a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma, viszont a halálos kimenetelűek csökkentek. Gyurosovics József tájékoztatása szerint tavaly kiemelt feladatuk volt az illegális migráció elleni fellépés, hajdú-bihari rendőrök összesen 132 napon át teljesítettek szolgálatot a déli határszakaszokon.

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink