Hajdú Megye Vezető Hír

Szupergyors internet hálózatot adtak át

Szupergyors internet hálózatot adtak át

Több mint 430 millió forintból újabb két Hajdú-Bihar megyei településen épült ki a szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban keretében.

Hajdúhadházon és a szomszédos Bocskaikertben 3750 háztartás számára építették ki a hálózatot. Az új internet végpontok a Szip 2.0 program által előnyben részesített optikai hálózati technológiával épültek ki. A program célkitűzése, hogy másodpercenként legalább 100 megabit sávszélességű, lehetőleg gigabit-képes, elsősorban optikai hálózatok épüljenek, amelyek az unió digitális menetrendjében megfogalmazott stratégiai céloknak is megfelelnek. 

 

Szupergyors internet hálózatot adtak át

Hajdú-Bihar megyében eddig több mint 30 ezer háztartásban építették ki a szupergyors internetet

 

A szupergyors internet programra 150 milliárd forintot fordít a kormány, ebből 56 milliárd forint az uniós forrás. A program keretében az ország valamennyi pontjára eljuttatják a szélessávú internet hálózatot. Hajdú-Bihar megyében eddig csaknem 3,8 milliárd forintból több mint 30 ezer háztartásban építették ki a végpontokat. Tasó László, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a hajdúhadházi járás az országban az első, ahol mindenütt, Hajdúhadházon, Tégláson és Bocskaikertben is elérhető a szélessávú internet hálózat, amely a hátrányos helyzetű térség versenyképességét, az ott élők esélyegyenlőségét javítja.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink