Hajdú Megye Vezető Hír

Teljesen átépül az Ebes-Debrecen vasúti szakasz

Teljesen átépül az Ebes-Debrecen vasúti szakasz

A Püspökladány-Debrecen vasúti vonalszakasz felújításának első ütemeként a Püspökladány-Ebes közötti szakasz felújítása kezdődött meg tavaly. Az Ebes-Debrecen közötti szakasz felújítása 2018 nyarán indult el, és jövő ősszel fejeződhet be. 

 

A beruházás keretében új felüljárók és körforgalom épülnek, melyeknek köszönhetően gördülékenyebb lesz a közúti közlekedés a 4-es számú főúton, és csökken az utazási idő a vasúti vonalon. A pálya alkalmas lesz a 160 km/h sebességre, aminek feltétele a biztosítóberendezés és távközlés Debrecen állomásig történő kiépítése. Bodó Sándor államtitkár, Hajdú-Bihar megye 5. számú választókörzetének országgyűlési képviselője elmondta az 1970-es években megvalósult vonal villamosítás jelentőségéhez hasonlította a mostani fejlesztést, míg Kósa Lajos, Hajdú-Bihar megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője a vasút fontosságát hangsúlyozta, amely leveszi a terhet a közutakról.

 

Teljesen átépül az Ebes-Debrecen vasúti szakasz - forrás: nif.hu

Az Ebes-Debrecen közötti szakasz felújítása 2018 nyarán indult el, és jövő ősszel fejeződhet be

 

Suhajda Balázs, a MÁV Zrt. pályalétesítményi osztályvezetője elmondta: a beruházást követően a MÁV Csoport célja, hogy Budapest-Debrecen között az eljutási időt jelentősen csökkenjen. Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese az ütemezésével kapcsolatban elmondta, hogy nyáron elkezdődtek a vasútvonal felújítási munkák Ebes- Debrecen között, várhatóan jövő őszre fejeződik be.

 

NIF/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink