Hajdú Megye Vezető Hír

Új elnök a hajdú-bihari NAK élén

Új elnök a hajdú-bihari NAK élén

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Biharban is új megyei elnököt és tisztségviselőket választott alakuló közgyűlésén. Szabó Sándor utódja Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere lett.

A NAK november elejei országos választásán újra a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége kapott bizalmat, a szavazási arány a korábbiakhoz képest kiemelkedő volt. A Hajdú-Bihar megyei szavazáson levezető elnökként vett részt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, méltatva az eddigi elnököt, Szabó Sándort elmondta: jó alapokra építkezve folytathatja a munkát a következő elnökség. Szólláth Tiborról elmondta, hogy kiváló szakmai tudásának és a küldöttekel ápolt jó kapcsolatának köszönhetően remek választás a pozícióra.

 

Új elnök a hajdú-bihari Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élén - forrás: hbmo.hu

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar megyei szervezetének új elnöke

 

A NAK Hajdú-Bihar megyei szervezetének új elnöke öt évig tölti be a posztot, székfoglaló beszédében megköszönte a bizalmat, majd a jövőről szólva hangsúlyozta, hogy rengeteg kihívással kell szembe nézni, és eredményt csak együtt dolgozva lehet elérni. A küldöttgyűlésen hét alelnököt is megválasztottak: Oláh Péter a mezőgazdaságért, Szabó Miklós az élelmiszeriparért, Dr. B. Csák István a vidékfejlesztésért, Örvendi László az általános agrárgazdasági ügyekért lesz felelős, Csóka Pál, Filemon Mihály és Polgárné Kóti Julianna pedig a helyi földbizottsági ügyekért. Az új megyei küldöttekre is voksoltak, az etikai bizottság elnöke Nagy Hajnal lett.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Czeglédi Gyula

Bulvár hírek

Partnereink